Πέτσας: Τριάντα Δήμοι έχουν εντοπιστεί ως επικίνδυνες περιοχές για πυρκαγιές

Για τις ενέργειες για την πρόληψης των πυρκαγιών και τους επικίνδυνους Δήμους, την τουρκική προκλητικότητα και τις εκλογές αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Σχετικά με τις κινήσεις για την πρόληψη πυρκαγιών και για την προστασία των δασών, ο κ. Πέτσας ανέφερε στον ΑΝΤ1 πως υπάρχει ένα τρίπτυχο δράσεων, σημειώνοντας πως φέτος έχουν δοθεί περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ για προληπτικούς καθαρισμούς των δασών μας, υπάρχουν προληπτικοί καθαρισμοί οικοπέδων ακόμη και αναγκαστικά από τους Δήμους σε χώρους όπου ο ιδιοκτήτης δεν συμμορφώνεται, καθώς και η οργάνωση της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων και των εθελοντών, ώστε φέτος να μπορέσει να λειτουργήσει καλύτερα ο μηχανισμός πρόληψης, αλλά και αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως σε περισσότερους από 30 Δήμους έχουν εντοπιστεί επικίνδυνες περιοχές, με γειτνίαση δασικών περιοχών που δεν έχουν καθαριστεί με βιομηχανικές περιοχές ή οικισμούς, λέγοντας πως θα υπάρξει έκτακτη χρηματοδότηση για να γίνουν άμεσα καθαρισμοί. Ενδεικτικά ανέφερε πως τέτοιες περιοχές έχουν εντοπιστεί στην Ελευσίνα, στον Διόνυσο, στο Λαύριο, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, αλλά και περιαστικά δάση στην Θεσσαλονίκη.

«Το να είναι κάποιος αγενής, δεν τον κάνει πιο ισχυρό»

Ερωτηθείς για τις τουρκικές προκλήσεις, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών είπε πως: «Όταν είναι κάποιος ισχυρός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από ρητορικές εξάρσεις της γείτονος», αναφέροντας ακόμη ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της, ενώ έχει στο πλευρό της και όλους τους συμμάχους της, που εκφράζονται υπέρ της και κατά της στάσης της Τουρκίας.

«Το να είναι κάποιος αγενής, δεν τον κάνει πιο ισχυρό». Το σωστό μήνυμα είναι πως εδώ είναι όλα καλά, η εθνική συσπείρωση είναι απαραίτητη και χαίρομαι για την στάση της αντιπολίτευσης», προσέθεσε ο Στέλιος Πέτσας.

«Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας»

Αναφορικά με τις εκλογές, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε: «είμαστε λιγότερο από έναν χρόνο μακριά από τις εκλογές. Είναι λογικό να ανακοινώνονται υποψηφιότητες όπως η δική μου, ώστε να μπορεί ο καθένας να προετοιμάσει την συμμετοχή του στις εκλογές. Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».

«Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν προβάδισμα της Νέα Δημοκρατίας και είναι δεδομένο πως θα τις κερδίσει. Το θέμα είναι η αυτοδυναμία. Είμαι βαθιά πεπεισμένος πως θα είναι αυτοδύναμος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γιατί σε μια τέτοια περίοδο με κρίσεις και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι πολίτες λένε ότι ζητούν σταθερότητα», σημείωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών.