Η Hill International Τεχνικός Σύμβουλος για τα έργα Μετρό της Αθήνας

Το σχήμα Hill International- ΝΑΜΑ Σύμβουλοι Μηχανικοί και Μελετητές- Concept Σύμβουλοι Μηχανικοί παίρνει το σημαντικό συμβόλαιο για τον Τεχνικό Σύμβουλο των έργων της Αττικό Μετρό.  Σύμφωνα με πληροφορίες το Δ.Σ. έχει εγκρίνει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και εισηγείται στην επιτροπή του διαγωνισμού την ολοκλήρωση του.

Συνολικά 4 σχήματα συμμετείχαν στον διαγωνισμό αυτό. Μεγάλος στόχος είναι η σύμβαση να έχει υπογραφεί μέχρι το τέλος Φθινοπώρου και ο σύμβουλος να ξεκινήσει άμεσα να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι με τον ΦΠΑ 44 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 35,48 εκατ. ευρώ). Η διάρκεια των υπηρεσιών του συμβούλου θα είναι 60 μήνες και κατά τη διάρκεια αυτή θα παίξει κρίσιμο ρόλο στην προώθηση των νέων project που θα προωθήσει η Αττικό Μετρό.

Τι περιλαμβάνει

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται για να καλυφθούν οι ανάγκες της Αττικό Μετρο και προκειμένου να την βοηθήσει στην υλοποίηση των έργων «Γραμμή 4 – τμήμα Α΄: Άλσος Βεΐκου – Γουδή», «Επέκταση της γραμμής 3, τμήμα Χαϊδάρι – Πειραιάς», καθώς και των λοιπών έργων του μετρό και του τραμ στην Αττική, καθώς και στην υλοποίηση όλων των δραστηριοτήτων που απαρτίζουν το τεχνικό αντικείμενο της Αττικό Μετρό Α.Ε. και εμπεριέχονται στις αρμοδιότητές της.

Η Αττικό Μετρό σχεδιάζει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα επεκτάσεων του Μετρό της Αθήνας που περιλαμβάνει τις επεκτάσεις της Γραμμής 4 προς Μαρούσι, Δάφνη και Πετρούπολη, της Γραμμής 2 προς Ίλιον και Γλυφάδα και τον νέο κλάδο της Γραμμής 1 προς Καλλιθέα και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οι άλλοι διαγωνισμοί Συμβούλων

Παράλληλα ολοκληρώνεται και ο διαγωνισμός-πλαίσιο για τον Τεχνικό Σύμβουλο του υπουργείου Υποδομώ και Μεταφορών, όπου συνολικά τρία σχήματα θα αναλάβουν την ωρίμανση (με μελλοντική πρόσκληση) έργων που έχουν μπει στο πλάνο σχεδιασμού.

Παράλληλα θέμα ημερών θεωρείται η προκήρυξη του διαγωνισμού για  τον Τεχνικό Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ. Πρόκειται για διαγωνισμό ύψους 42 εκατ. ευρώ που θα καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες της κατασκευαστικής ΔΕΚΟ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Πηγή: ypodomes.com