Καταγγελία: Περιμένει 2 χρόνια καταμέτρηση ενσήμων για να βγάλει σύνταξη (βίντεο)

Μια… ακόμη απίστευτη περίπτωση γραφειοκρατίας του ελληνικού δημοσίου ανέδειξε η «Κοινωνία Ώρα ΜEGA».
Όπως κατήγγειλε η κ. Χαρίκλεια, έχει αιτηθεί από τον Αύγουστο του 2019 καταμέτρηση ενσήμων προκειμένου να πάρει τη σχετική βεβαίωση και στη συνέχεια να εκκινήσει τη διαδικασία έκδοσης σύνταξης.
Εντούτοις, όχι μόνο δεν έχει ακόμα λάβει την βεβαίωση, σχεδόν δύο χρόνια μετά, αλλά έχει υποστεί ανάρμοστες συμπεριφορές από τους εργαζόμενους του οργανισμού.

«Είμαι σε μεγάλη απόγνωση. Το 2019 τον Αύγουστο έκανα αίτημα στο ΙΚΑ της Δάφνης καταμέτρηση ενσήμων για να βγω στην σύνταξη. Έπρεπε ήδη να έχω βγει γιατί είμαι 63ων ετών. Κάθε μέρα δυο χρόνια παίρνω τηλέφωνο. Με κοροϊδεύουν. Δεν μου το σηκώνουν το τηλέφωνο. Και όταν το σηκώνουν με κοροϊδεύουν. Μου λένε ότι ‘’δεν είναι δική μου δουλειά’’ ‘’υπάρχει κορωνοϊός΄΄. Έχω μεγάλα προβλήματα υγείας» τόνισε η ίδια στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

Σχολιάζοντας την υπόθεση, ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς, τόνισε ότι ο μέσος όρος αναμονής για την ανακεφαλαίωση ενσήμων και την έκδοση βεβαίωσης είναι δύο χρόνια, προσθέτοντας ότι η διετής αναμονή είναι απαράδεκτη για ένα σοβαρό κράτος.