Γρηγόρης Κωνσταντέλλος – Δήμαρχος Βάρης -Βούλας – Βουλιαγμένης: «Μπήκα στην αυτοδιοίκηση για να βοηθήσω την πόλη μου, χωρίς να υπολογίζω προσωπικό ή πολιτικό κόστος» (βίντεο)

Ο δήμαρχος των 3Β, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης ήταν καλεσμένος στην διαδικτυακή εκπομπή Λόγος και Αντίλογος του περασμένου Σαββάτου. Ο φιλοξενούμενος του Απόστολου Καραμπερόπουλου και του Τάκη Μαυρέα, μίλησε για όλα τα αυτοδιοικητικά θέματα που αντιμετωπίζει, όντας στο τιμόνι του παραλιακού δήμου. Ο Δήμαρχος ξεκίνησε την κουβέντα του με τους δύο δημοσιογράφους αναφερόμενος στο άνοιγμα των παραλιών, οικονομική δραστηριότητα αρκετά μεγάλη για τα δεδομένα του δήμου του. Όπως είπε, όλες οι παραλίες, ελεύθερες ή ιδιωτικές είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους λουόμενους τηρώντας «πιστά» κάθε υγειονομικό μέτρο.

Το ίδιο ισχύει όπως είπε ο Δήμαρχος και για τα καταστήματα της εστίασης που αποτελούν ένα μεγάλο ποσοστό επιχειρήσεων του δήμου. Ο κ. Κωνσταντέλλος συνέχισε να μιλάει για τα έργα που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή σε όλες τις δημοτικές ενότητες τα οποία είναι τόσα πολλά σε σημείο που οι πολίτες διαμαρτύρονται πως η πόλη έχει γίνει εργοτάξιο. Όπως είπε, ωστόσο, η συνολική εικόνα θα τους αποζημιώσει. Τα έργα αυτά σχετίζονται με αναπλάσεις, παιδικές χαρές, πεζοδρόμους και άλλα που θα βελτιώσουν την εικόνα της πόλης τα οποία θα καταστήσουν όλον τον δήμο πόλη κατοικίας. Ο δήμαρχος δεν δίστασε να αναφερθεί και στις «διαμάχες» του με την Εκκλησία αλλά και επενδυτές που επιβουλεύονται εκτάσεις. Όπως είπε είναι υπέρμαχος της όποιας επενδυτικής διαδικασίας αλλά αυτή να γίνεται με ήπιο τρόπο σεβόμενη τα δικαιώματα και τις αξίες της πόλης.

Ιδιαίτερη αναφορά στην συνέντευξη του Δημάρχου έγινε για τον Αστέρα Βουλιαγμένης, ο οποίος χαρακτήρισε την περιοχή ως ένα διαμάντι της Μεσογείου. Παράλληλα, ο δήμαρχος μίλησε για τη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και τη σχέση του Δήμου με την Περιφέρεια Αττικής. Επίσης, όπως είπε ως Δημοτική Αρχή μέλημά του είναι να απλωθεί ένα ευρύ κοινωνικό δίχτυ στα όρια του δήμου με το οποίο κανένας πολίτης δεν θα μείνει αβοήθητος. Ο Δήμαρχος, κλείνοντας αναφερόμενος σε όλες τις διεκδικήσεις του και στις κόντρες που έχουν δημιουργηθεί όταν υποστηρίζει τα συμφέρονται του δήμου θύμισε πως μπήκε στην αυτοδιοίκηση για να βοηθήσει την πόλη του χωρίς να στοχεύσει στο προσωπικό κέρδος. Όπως είπε είναι ακόμα ενεργός στον επαγγελματικό του χώρο και δρα καθαρά για το συμφέρον της πόλης χωρίς να υπολογίσει το προσωπικό πολιτικό του κόστος.