Πρωτομαγιά με εκπτώσεις στα μαγαζιά

Εκπτώσεις ξεκινούν σήμερα Πρωτομαγιά στα καταστήματα. Ο εμπορικός κόσμος προσδοκά τόνωση της ζήτησης τις επόμενες ημέρες, ποντάροντας στη βελτίωση του καιρού και στην καταβολή του δώρου Πάσχα, ενώ αναμένει με αγωνία το πότε θα επιτραπούν ελεύθερα οι αγορές, όχι δηλαδή κατόπιν ραντεβού.

Σήμερα Μεγάλο Σάββατο ξεκινούν οι ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις που θα διαρκέσουν για δύο εβδομάδες. Δεδομένου ότι η πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων εκπτώσεων –Κυριακή κατά την οποία βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας τα εμπορικά καταστήματα επιτρέπεται να είναι ανοικτά– συμπίπτει φέτος με την Κυριακή του Πάσχα, οι έμποροι έχουν ζητήσει να επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή του Θωμά (στις 9 Μαΐου).

Το λιανεμπόριο σήμερα Μεγάλο Σάββατο, θα μπορεί να λειτουργήσει, προαιρετικά από τις 07.00 το πρωί μέχρι τις 18.00 το απόγευμα.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Συγκεκριμένα αναφέρει, για την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού και τις επιχειρήσεις ότι το ωράριο λειτουργίας που αναφέρεται στην υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.26380/23-4-2021 κοινή υπουργική απόφαση ΦΕΚ (Β1682) εφαρμόζεται μόνο στις υπεραγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ).

Τα λοιπά καταστήματα τροφίμων του σημείου 22 του πίνακα της παρ.1Β του άρθρου 1 της ως άνω ΚΥΑ, εξαιρούνται από εν λόγω πλαίσιο.