Επενδύει 30 εκατ. στην Ελλάδα η BAT, φέρνει νέα προϊόντα καπνού

Σε σημαντικό κόμβο για την British American Tobacco εξελίσσεται η Ελλάδα με τον όμιλο να ενισχύει την παρουσία του, στηρίζοντας και το λιανεμπόριο που δέχθηκε ισχυρό πλήγμα κατά την πανδημία.

Τον στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας για την British American Tobacco επιβεβαιώνει η πρόθεση του διεθνούς ομίλου να προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 30 εκατ. ευρώ την επόμενη διετία που θα δημιουργήσουν 200 νέες θέσεις εργασίας. Παράλληλα το λιμάνι του Πειραιά αναδεικνύεται σε σημαντικό διαμετακομιστικό κόμβο για την εταιρεία που παρουσιάζει νέα προϊόντα μειωμένου κινδύνου για τους καπνιστές.

Μαζί με τις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, οι επενδύσεις της British American Tobacco θα έχουν άμεσο θετικό αντίκτυπο και για το λιανεμπόριο που έχει πληγεί σημαντικά από τις επιπτώσεις της πανδημίας χάρις στην στρατηγική συμμαχία που θα δημιουργηθεί και με τα νέα προϊόντα καπνού glο Hyper και των ειδικά σχεδιασμένων ράβδων καπνού Neo.

Η British American Tobacco ανακοίνωσε το λανσάρισμα νέων προϊόντων θέρμανσης καπνού, τα glo Hyper που έχουν δυνητικά μειωμένο κίνδυνο για τους χρήστες, με τον πρόεδρο και CEO της BAT Hellas Vitali Kochenko να σημειώνει πως τα προϊόντα αυτά θα περιέχουν περισσότερο καπνό σε σχέση με τα προηγούμενα sticks κατά 30%, ενώ οι νέες συσκευές δίνουν την δυνατότητα για ακόμα πιο πλούσια γεύση και εξατομικευμένη λειτουργία, ενώ εκπέμπουν λιγότερες οσμές.

Παράλληλα η νέα συσκευή θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μεταξύ των φορτίσεων και η νέα σειρά προϊόντων θέρμανσης θα είναι σε 4 γεύσεις, δύο καπνού (classic & terracotta), ένα με μέντα (arctic) και ένα με μούρα (scarlet). Τα προϊόντα της εταιρείας θα είναι διαθέσιμα σε όλη την Ελλάδα σε καταστήματα ψιλικών, περίπτερα, καταστήματα Nobacco αλλά και μέσω των ηλεκτρονικών καναλιών της εταιρείας.

Σημαντικές προοπτικές στην Ελλάδα

Όπως αναφέρθηκε στη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, η Ελλάδα αποτελεί μια από τις σημαντικές αγορές καπνού παγκοσμίως, με την Roberta Palazzetti, Area Director στη Ν. Ευρώπη για την British American Tobacco να σημειώνει πως η χώρα είναι αρκετά προηγμένη στον μετασχηματισμό της αγοράς καπνού καθώς καταγράφεται μεγάλη αύξηση χρήσης προϊόντων θέρμανσης και μειωμένου κινδύνου.

Η κα Palazzetti σημείωσε πως η η BAT βλέπει «τεράστιες προοπτικές» στην Ελλάδα που κατάφερε να αντιδράσει αποτελεσματικά απέναντι στην πανδημία και να μην πληγεί όσο άλλες χώρες. Ένα επίτευγμα ακόμα πιο δύσκολο καθώς η χώρα προερχόταν από μια 10ετη οικονομική κρίση, όπως επισήμανε, τονίζοντας πως η Ελλάδα δείχνει τον λόγο γιατί πρέπει να την εμπιστευτεί η εταιρεία.

Όπως ανέφερε η κα Palazzetti«οι καινοτομίες που φέρνει η ΒAT στην ελληνική αγορά έχουν σκοπό να δημιουργήσουν μέσα από την επιχειρηματική δραστηριότητά της ένα καλύτερο αύριο. Είναι σημαντικό οι διεθνείς Όμιλοι να συμβάλλουμε στις προσπάθειες της ελληνικής οικονομίας για ανάκαμψη και, στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε υποχρέωσή μας να ανταποκριθούμε με επενδυτικές κινήσεις που βασίζονται στις έννοιες της τεχνολογίας και της επιστήμης. Αυτό μεταφράζεται σε σημαντικό αριθμό νέων θέσεων εργασίας, σε ανάδειξη της Ελλάδας σε διεθνές περιφερειακό και διαμετακομιστικό κέντρο, καθώς και σε ένα τεράστιο εύρος δυνατοτήτων γύρω από την τεχνολογία για τους ενήλικους καταναλωτές, τους εργαζομένους, καθώς και το λιανεμπόριο, με σκοπό ένα Καλύτερο Αύριο για όλους».

Σημαντικός κόμβος για την BAT η Ελλάδα

Η Ελλάδα έχει επιλεγεί από την British American Tobacco να αποτελέσει την έδρα του περιφερειακού της cluster. Μέσω του Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου που ο όμιλος έχει δημιουργήσει στο λιμάνι του Πειραιά, διακινούνται προς σημαντικές αγορές του εξωτερικού, σε ετήσια βάση, 2,5 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια, η αξία των οποίων ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ.

Στην Ελλάδα, η British American Tobacco Hellas, έχει συνεισφέρει με πάνω από 3 δισ. ευρώ σε φόρους τα τελευταία χρόνια και στηρίζει περίπου 30.000 εργαζόμενους στο δίκτυο λιανοπωλητών και διανομέων, καθώς και περίπου 10.000 εργαζόμενους στην καπνοπαραγωγή, καταβάλλοντας τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ ετησίως στους Έλληνες αγρότες για την αγορά καπνού σε σταθερή βάση.

Παράλληλα, η Ελλάδα έχει επιλεγεί ως μια από τις πιο σημαντικές χώρες του ομίλου για επενδύσεις στις νέες κατηγορίες προϊόντων υψηλής τεχνολογίας με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, το θερμαινόμενο προϊόν καπνού glo και το προϊόν ατμίσματος Vype.

Ο πρόεδρος της British American Tobacco Hellas, Vitali Kochenko τόνισε πως συνεχίζεται η στήριξη της British American Tobacco σε χιλιάδες λιανεμπόρους, χονδρεμπόρους και Έλληνες αγρότες μέσω της αγοράς καπνού και γενικότερα στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.  Για το νέο προϊόν Glo Hyper σημείωσε πως «πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή δεδομένου ότι βασικό στοιχείο του glo Hyper είναι η τεχνολογία και η καινοτομία. Οι ενήλικοι καταναλωτές που επιλέγουν να μην διακόψουν το κάπνισμα, έχουν στη διάθεσή τους μια εναλλακτική που συνδυάζει ένα σύστημα θέρμανσης υψηλής τεχνολογίας με ένα νέο και καινοτόμο σχήμα ράβδων καπνού».

«Θεωρούμε υποχρέωσή μας ένα τόσο σημαντικό έτος για την Ελλάδα όσο είναι το 2021, που συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, και μετά από μια τέτοια κρίση, να ανταποκριθούμε με τον πλέον δυναμικό τρόπο», ανέφερε ο κ. Kochenko«Στις επενδύσεις που εξετάζουμε παίζουν σημαντικό ρόλο τα καινοτόμα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας του ομίλου με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία που προσφέρουν σημαντικές εναλλακτικές για τους καταναλωτές».

Πηγή: businessdaily.gr