Έκοψε την πίτα της η ΕΚΟ Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας

Χθες (10/2) το απόγευμα έγινε η διαδικτυακή Κοπή Πίτας της ΕΚΟ (Ειδικής Κομματικής Οργάνωσης) Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας. Παρόντες ήταν το προεδρείο της Οργάνωσης που αποτελούνταν από τους Λευτέρη Παπαναστασίου (πρόεδρος), Αλεξάνδρα Γκανά (Γενική Γραμματέας) και Ανακρέοντα Ματαράγκα (Β’ αντιπρόεδρος ΔΣ), η υπεύθυνη Οργάνωσης και Εκδηλώσεων, Κωνσταντίνα Ασπρούδη, αλλά και ο διευθυντής Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός.

Αφού έκανε έναν σύντομο χαιρετισμό ο πρόεδρος της ΕΚΟ, κ. Παπαναστασίου, ο κ. Ρωμανός και η κ. Γκανά τον λόγο πήρε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης.

Τόνισε την άψογη συνεργασία του Υπουργείου με την Οργάνωση με τις συμβουλές και την στήριξή της, ενώ δεν παρέλειψε να την συγχαρεί, για ακόμη μία φορά, για την προσπάθεια και τον αγώνα που κάνει προς όφελος της Ναυτιλίας. Τόνισε πως το 2020 ήταν μία πολύ δύσκολη αλλά παράλληλα και παραγωγική χρονιά για την Ναυτιλία.

“Πετύχαμε πολλά”, είπε και συνέχισε “Φυσικά με την βοήθειά σας. Είστε μία εξαιρετική ΕΚΟ, καθώς με τις δικές σας συμβουλές και συναντήσεις καταφέραμε και λύσαμε πολλά προβλήματα που απασχολούσαν εδώ και χρόνια την χώρα μας.

Να αναφέρουμε επιγραμματικά τους στόχους μας για το 2021. Με την εφαρμογή της νησιωτικής πολιτικής θέλουμε να δώσουμε κίνητρα στους νησιώτες να μείνουν στον τόπο τους, που αποτελούν και το 15% του ελληνικού πληθυσμού. Θέλουμε να στηρίξουμε τον θαλάσσιο τουρισμό, ενώ συνεχίζουμε και την έμπρακτη στήριξη στην ελληνική ακτοπλοϊα. Στηρίζοντας τις επιχειρήσεις, στηρίζουμε και τους εργαζομένους σε αυτές! Η επόμενη μέρα χρειάζεται βιώσιμες επιχειρήσεις και πολλά πλοία, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έρχονται! Μιλώντας με το Ναυτικό Επιμελητήριο και το ΣΕΕΝ, θέλουμε να δώσουμε κίνητρα στις ακτοπλοϊκές, ακόμη και για ανανέωση στόλου!

Είμαστε σε ώριμο στάδιο παρουσίασης της Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης, που θα μετατραπεί σε πρόταση Νόμου. Δεν έχουμε αρκετούς Έλληνες αξιωματικούς, ώστε να στελεχώσουν πλοία με ελληνική σημαία η Ελληνόκτητα με ξένη σημαία! Ο τομέας αυτός θα συνδεθεί με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής μας Σημαίας.

Ετοιμάζουμε το ηλεκτρονικό νηολόγιο, τόσο σε σκάφη αναψυχής, όσο και σε ποντοπόρα πλοία και έχουμε σκοπό την αλλαγή μοντέλου λιμενικής διακυβέρνησης. Ήδη έχουμε μπει σε ένα πρόγραμμα εξυγχρονισμού, δίνοντας 600 εκ. ευρώ και ακόμη 700 που έρχονται για την αλλαγή της δομής του λιμενικού σώματος! Τα επόμενα πέντε χρόνια το Λιμενικό μας θα έχει τελείως άλλη εικόνα!”

Σειρά πήρε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Κώστας Κατσαφάδος, ο οποίος στάθηκε στην μεγάλη μείωση της ροής του μεταναστευτικού (κατά 85%) που έχει καταφέρει το συγκεκριμένο Υπουργείο, την χρονιά που μας πέρασε. Ακόμη μία επιτυχία είναι η αύξηση σε 9.000 οργανικές θέσεις (από 7.500 που βρήκε ο Υπουργός) και επένδυσε στην συνεργασία με την ΕΚΟ καθώς με διάλογο και τις χρήσιμες καινοτόμες ιδέες της η Ναυτιλία στην χώρα μας, όλο και θα δυναμώνει.

Το φλουρί, φέτος, το πέτυχε ο κύριος Νικόλαος Παγώνης, γενικός Γραμματέας όλων των Κομματικών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος αρκέστηκε στο να ευχηθεί Υγεία και Δύναμη, όντας αισιοόδοξος πως θα καταπολεμήσουμε επιτυχώς την πανδημία και θα αφήσουμε πίσω μας την δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε.

Πηγή: mythalattanews.com