Ειδικός διαπραγματευτής από τον Πειραιά συζητά με νιγηριανούς πειρατές για την απελευθέρωση των 3 Ελλήνων ναυτικών

Την αγωνία του για τον 43χρονο γιό του, Σταύρο Πετσάκο ο οποίος είναι ένας από τους ομήρους του δεξαμενόπλοιου «Στέλιος Κ» στη Νιγηρία, εκφράζει μιλώντας  στο zougla.gr  ο πατέρας του, Παναγιώτης Πετσάκος.

Στο εφοδιαστικό υπό σημαία Togo δεξαμενόπλοιο «Στέλιος Κ» της ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας (Κουκιανάκης) με έδρα τον Πειραιά, έγινε έφοδος πειρατών στην Νιγηρία πριν από αρκετές ημέρες. Οι πειρατές πήραν ομήρους, μέλη του πληρώματος, τον πλοίαρχο και δύο ναύτες, και όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Ναυτιλίας, είναι σε εξέλιξη επαφές για την απελευθέρωσή τους.

Συγκεκριμένα, ειδικός διαπραγματευτής από τον Πειραιά συζητά με τους πειρατές για την απελευθέρωση των ναυτικών. «Εγώ έμαθα για την απαγωγή του γιού μου αρκετές ημέρες μετά. Με ενημέρωσε η πλοιοκτήτρια εταιρεία. Προς το παρόν δεν έχω πληροφορίες για την κατάστασή του. Ξέρω όμως πως γίνονται προσπάθειες για την απελευθέρωσή του γιού μου και των άλλων ναυτικών. Είναι η πρώτη φορά που το παιδί μου βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση. Ανησυχούμε όλοι και η σύζυγός του βρίσκεται σε άθλια κατάσταση», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κος Πετσάκος στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα.

Το υπουργείο Εξωτερικών, που επίσης παρακολουθεί την υπόθεση, εκφράζει αισιοδοξία για αίσια έκβαση στην περιπέτεια των τριών Ελλήνων, σύντομα. Να σημειωθεί ότι η  απαγωγή είναι το 23ο περιστατικό συνολικά στον κόλπο της Νέας Γουϊνέας μέσα στο 2020. Είχαν απαχθεί συνολικά 118 ναυτικοί, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους έχουν αφεθεί ελεύθεροι.