Χρήστος Βρεττάκος: Δεν θα συνεχίσουμε να είμαστε η πίσω αυλή της Αττικής

Άμεση ήταν η αντίδραση του δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας με την είδηση της υπογραφής ΣΔΙΤ για το Σχιστό. Ο δήμαρχος κ. Χρήστος Βρεττάκος σε επικοινωνία με την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ δήλωσε σχετικά με το ρεπορτάζ :

«Για το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα αλλά και για την Φυλή ξημερώνει μια ίδια μέρα μονότονα ίδια εδώ και 60 χρόνια.Οι γειτονιές μας για τους κυβερνώντες είναι φτιαγμένες για να υποδέχονται τα λύματα, τα σκουπίδια, τις ρυπογόνες δραστηριότητες όλης της Αττικής.Χωρίς καμία διαβούλευση, σε εποχή πανδημίας, για να μην υπάρξει όπως πιστεύουν αντίδραση νομοθετούν για μια ακόμη φορά σε βάρος μας θεωρώντας μας πολίτες β΄ κατηγορίας.Στη δική τους ιδιότυπη δημοκρατία και στην αντίληψη για την ισοτιμία των πολιτών είναι φυσιολογικό τα σκουπίδια να ταξιδεύουν 30 και 40 χιλιόμετρα για να καταλήγουν από όλη την Περιφέρεια στη Φυλή και στο Σχιστό.Τους δηλώνουμε ότι ο λαός της πόλης δεν θα το επιτρέψει.Φτάνει πια.Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα δεν θα παραμείνουν και για τα επόμενα 30 χρόνια η πίσω αυλή της Αττικής.Ο λαός της πόλης δεν θα αποδεχθεί καμία μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων, καμία μονάδα επεξεργασίας βιοαποβλήτων, κανένα εργοστάσιο καύσης στο Σχιστό». Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου τις δύο προηγούμενες Πέμπτης προς ένδειξη διαμαρτυρίας προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδο του ΣΜΑ Σχιστού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ: Γιώργος Πατούλης, Ρένα Δούρου, Γιάννης Σγουρός, Γιάννης Μώραλης, Χρήστος Βρεττάκος, Γιάννης Λαγουδάκης