«Πόλεμος» Πατούλη-Σγουρού

«Η σημερινή ανάρτηση του κ. Σγουρού στα social media και ο χυδαίος ισχυρισμός του, περί δήθεν  σύμπλευσης της Διοίκησης Πατούλη με τη Χρυσή Αυγή στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δεν μπορούν  να μείνουν αναπάντητα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή Αρχή του Γ. Πατούλη με αφορμή όσα είπε νωρίτερα ο Γιάννης Σγουρός.

Η ανακοίνωση-απάντηση του Πατούλη αναφέρει:

«Ο αποτυχημένος στη συνείδηση των πολιτών της Αττικής και δυο φορές ηττημένος πρώην Περιφερειάρχης, κρύβει την πολιτική του ανυπαρξία στο Περιφερειακό Συμβούλιο,  πίσω από την Χρυσή Αυγή. Μια οργάνωση που όλοι γνωρίζουμε ποια παράταξη τη συνέλαβε και ποια παράταξη φρόντισε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Δραπέτευσε σήμερα από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με το πρόσχημα ότι δήθεν δεν έγινε δεκτή η συζήτηση επί του αιτήματος αποπομπής των περιφερειακών συμβούλων της Ελληνικής Αυγής, τη στιγμή που αφενός, κανένας περιφερειακός σύμβουλος της εν λόγω παράταξης δεν παρίστατο στη συνεδρίαση και αφετέρου κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το νομοθετικό πλαίσιο.

Είναι πρωτοφανές και γελοίο να ζητά την αποβολή μιας παράταξης, που δεν συμμετείχε καν στη συνεδρίαση.

Κι ακόμη πιο εξοργιστικό είναι ότι επιχείρησε να ακυρώσει τη συνεδρίαση ενός συμβουλίου στο οποίο είχαν να συζητηθούν σοβαρά θέματα που αφορούν την επίλυση προβλημάτων των πολιτών της Αττικής.

Είναι χυδαίο να μιλά ο κ. Σγουρός για κρυπτόμενο Περιφερειάρχη, όταν γνωρίζει πως ο Γιώργος Πατούλης συμμετείχε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΠΣ,  στην τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρώπης που βρισκόταν την ίδια ώρα σε εξέλιξη και στην οποία υπήρχε τοποθέτηση της Καγκελαρίου της Γερμανίας και Προεδρεύουσας της Ε.Ε., Α. Μέρκελ. Κι όταν ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη επέστρεψε στο Π.Σ. Πόσο ανεύθυνος και ψεύτης μπορεί να είναι ο κ. Σγουρός;

Για ποια δήθεν συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή τολμά να μιλά ο αποτυχημένος πρώην περιφερειάρχης , όταν γνωρίζει ότι ήδη από χθες, η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής έχει αποστείλει έγγραφο δια του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Χ. Θεοδωρόπουλου προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Υπουργείο Εσωτερικών, με το οποίο ζητά να ενημερωθεί επίσημα για το τι προβλέπεται με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος της Χρυσής Αυγής και τον χαρακτηρισμό της ως εγκληματική οργάνωση από τη Δικαιοσύνη, όσον αφορά

-την αποπομπή από το Περιφερειακό Συμβούλιο,

-τη θέση σε αργία,

-την αυτοδίκαια έκπτωση,

– άλλη πειθαρχική κύρωση

σε βάρος Περιφερειακών Συμβούλων που εξελέγησαν με την Περιφερειακή Παράταξη «Ελληνική Αυγή για την Αττική», η οποία κατήλθε στις Περιφερειακές Εκλογές της 26/5 – 2/6/2020 με τη στήριξη του κόμματος της «Χρυσή Αυγή».

Τι θέλει ο κ. Σγουρός, να πάρει η διοίκηση Πατούλη το νόμο στα χέρια της; Ή να περιμένουμε την επίσημη ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές; Τι μας ζητά ο κ. Σγουρός, να εφαρμόσουμε; Χρυσαυγίτικες τακτικές; Ας το ξεχάσει. Τις δυνάμεις των άκρων, δεξιά κι αριστερά, θα τις ταράξουμε στη νομιμότητα».