Δήμος στη Florida των ΗΠΑ πουλά τους κύκνους του γιατί είναι πολυέξοδοι – Κοστίζουν 10.000 δολάρια ετησίως [εικόνες]

Μια πόλη στην Φλόριντα ετοιμάζεται να πουλήσει τους κύκνους της λόγω του υψηλού κόστους της φροντίδας τους

Πρόκειται για ένα πανέμορφο ζώο, που μπορεί να προκαλούν προβλήματα σε κάποιους επισκέπτες στα πάρκα, ωστόσο, μαγεύουν με την ομορφιά τους. Ποιος να το φανταζόταν όμως, ότι το κόστος τους θα ήταν δυσβάσταχτο;

Οι κύκνοι στην πόλη Λέικλαντ της Φλόριντα απαιτούν 10.000 δολάρια ετησίως για την φροντίδα τους, σύμφωνα με το CNN. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο διευθυντής πάρκων και αναψυχής της πόλης, Μπομπ Ντοναχέι είναι τόσοι πολλοί, που αναγκάζονται να απομακρυνθούν από τους φυσικούς τους βιότοπους, αναζητώντας περισσότερο χώρο.

Οι κύκνοι πωλούνται έναντι 400 δολαρίων έκαστος

«Αυτή την στιγμή έχουμε 80 κύκνους εδώ στην λίμνη Μόρτον, που πρέπει να τους ταϊζουμε και να τους φροντίζουμε. Επομένως, αναζητούμε αγοραστές για περίπου 30 με 40 από αυτούς προκειμένου να διασφαλίσουμε την σωστή φροντίδα όλων».
Οι κύκνοι θα πουληθούν για 400 δολάρια ο καθένας και θα τοποθετηθούν σε σπίτια ή σε χώρους για γάμους ή άλλες εκδηλώσεις. «Θα κάνουμε μια συζήτηση με τους αγοραστές σχετικά με το ποιοι είναι και ποια είναι τα σχέδιά τους για τους κύκνους» ανέφερε. «Και θα είμαστε πάντα σε ετοιμότητα εάν κάποιος από αυτούς αντιμετωπίσει κάποιο ιατρικό πρόβλημα».

Οι κύκνοι πάντως, είναι υγιέστατοι και κάθε χρόνο περνάνε από ένα ετήσιο τσεκάπ, που διεξάγεται από ντόπιους κτηνιάτρους δωρεάν. «Είμαστε τυχεροί που έχουμε κτηνιάτρους στην πόλη που δωρίζουν τις υπηρεσίες τους για να ελέγξουν την υγεία όλων των κύκνων μας» πρόσθεσε ο Ντοναχέι.

Δώρο της βασίλισσας Ελισάβετ

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα, οι πρώτοι κύκνοι της πόλης δωρίστηκαν από την βασίλισσα Ελισάβετ το 1957. «Καθώς το κοπάδι κύκνων του Λέικλαντ μεγάλωσε, έγινε πρωταρχικής σημασίας να πραγματοποιείται στα βασιλικά πουλιά ένα ετήσιο τσεκάπ, κάτι που πραγματοποιείται ανελλιπώς από το 1980» ανέφερε το δελτίο Τύπου.