Αλεξάνδρα Γκανά: Βοηθάει τον κόσμο, ενημερώνοντάς τον για μια περίπτωση απάτης, με θύμα γνωστό της πρόσωπο

Η πολιτευτής της ΝΔ στη Β’ Πειραιά, Αλεξάνδρα Γκανά, διαθέτοντας πολλούς ακολούθους στο προφίλ της στο facebook, δεν παραλείπει να ενημερώνει για γεγονότα, ή καταστάσεις που πέφτουν στην αντίληψή της, προσπαθώντας πάντα να βοηθάει όπου χρειάζεται.

Πρόσφατα, ενημέρωσε όσους παρακολουθούν τη δραστηριότητά της στα social media για μια περίπτωση απάτης, που έμαθε ότι συνέβη σε έναν συνάνθρωπό μας κρούοντας «καμπανάκι» για να μη συμβεί και σε άλλους αντίστοιχο περιστατικό.

Κοινοποίησε λοιπόν την εξής περίπτωση, με ένα γνωστό της πρόσωπο, όπως την περιγράφει το ίδιο το «θύμα»:  

****************

«….Πριν από λίγο , έπεσα θύμα απάτης , με τρόπο που ούτε θα μπορούσα να φανταστώ και με τρόπο που όταν τον άκουγα για άλλους , έλεγα πως μπόρεσαν και την πάτησαν (τελικά κατάλαβα πως).

Χθες , βάλαμε με την γυναίκα μου μια αγγελία στο car.gr, για να πουλήσουμε έναν καναπε. Σήμερα λίγο μετά τις 13:00 , καλεί κάποιος και μας λέει ότι ενδιαφέρεται να τον αγοράσει. Αφού μίλησε με τη σύζυγο, ζήτησε να του στείλουμε εναν αριθμό λογαριασμού για να καταθέσει τα χρήματα ώστε να έρθει αύριο Κυριακή να πάρει τον καναπέ. Παρ όλο που μας φάνηκε λίγο περίεργο, ότι ήταν τόσο αποφασισμένος χωρίς να έχει δει τον καναπέ από κοντά , παρά μόνο από φωτογραφίες, εν τούτοις είπαμε οκ, μιας και στέλνοντας τον λογαριασμό, δεν υπήρχε κάποιος κίνδυνος και άρα , αν κατέθετε τα χρήματα θα του παραδίδαμε τον καναπέ. Η αλήθεια είναι ότι σκεφτόμουν πως πρώτη φορά συμβαίνει κάποιος να θέλει να καταθέσει τα χρήματα πριν παραλάβει το προϊόν! Αφού του στέλνω τον λογαριασμό, περίμενα να γίνει η κατάθεση. Μετά από λίγο με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει ότι επειδή θέλει να τα καταθέσει στην Τράπεζα Πειραιώς, θα πρέπει να τον βοηθήσω , μιας και ο ίδιος δεν γνωρίζει ακριβώς να κάνει την κατάθεση. Εκείνη την στιγμή μου δίνει τον “γιο του” ο οποίος μου λέει ότι βρίσκονται σε ATM της Τράπεζας Πειραιώς και ότι ήθελε να μου καταθέσει τα χρήματα μέσω της Τράπεζας , με την υπηρεσία, “λεφτά στο λεπτό”. Εγώ επειδή δεν χρησιμοποιώ πολύ την Τράπεζα Πειραιώς αν και έχω λογαριασμό , δεν γνώριζα ακριβώς τη λειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Συνεπώς νόμιζα ότι θα μου κατέθετε τα λεφτά με βάση έναν 5ψήφιο κωδικό που θα του έδινα (για να μην χρειάζεται να πληρκτρολογήσει το ΙΒΑΝ). Κάνοντας λοιπόν την διαδικασία και ενεργοποιόντας την υπηρεσία για το συγκεκριμένο ποσό , περίμενα την κατάθεση. Επειδή όμως κάτι δεν μου πήγαινε καλά, κοίταξα στο site της Πειραιώς και με τρόμο διαπίστωσα ότι η υπηρεσία αφορά αποστολή χρημάτων και όχι λήψη! Μέχρι να καλέσω την Πειραιώς , δυστυχώς τα χρήματα είχαν κάνει φτερά!!! Το πρόβλημα μου δεν είναι το ποσό  τόσο πολύ (600€) όσο ο τρόπος με τον οποίο την πάτησα!…»