Αλλαγές σε πρόσωπα «κλειδιά» στα λιμάνια

«Αλλαγές» σε θέσεις κλειδιά στα λιμάνια καθώς ο ΟΛΘ ανακοίνωσε την αποχώρηση του κ. Σωτήρη Θεοφάνη από τις θέσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, με τον οποίο – το τελευταίο διάστημα – είχε σημειωθεί “διάσταση απόψεων”.

Ο βασικός μέτοχος του Οργανισμού γνωστοποίησε ότι προτίθεται να προτείνει για τη θέση του εκτελεστικού προέδρου της εταιρείας τον κ. Αθανάσιο Λιάγκο. Ο κ. Λιάγκος (φωτο) ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ, εκπροσωπώντας το ΤΑΙΠΕΔ και το τελευταίο διάστημα είχε αναλάβει πιο κεντρικό ρόλο στην προώθηση του master plan του ΟΛΠ. Επίσης, ο βασικός μέτοχος του ΟΛΘ προτείνει για τη θέση του δ/ντος συμβούλου, τον Ιταλό κ. Franco Nicola Cupolo, ο οποίος προέρχεται από την Contiship Italia Spa Business Units & Sales και το τελευταίο διάστημα εκτελούσε καθήκοντα γενικού επιχειρησιακού διευθυντή στον Οργανισμό. Θυμίζουμε ότι από το 2018, ο ΟΛΘ ανήκει σε ιδιώτες. Η μεταβίβαση του 67% του ΟΛΘ συντελέστηκε τον Μάρτιο του 2018, με την κοινοπραξία South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT) να καταβάλει 231,9 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του. Η κοινοπραξία αποτελείται από το γερμανικό επενδυτικό κεφάλαιο Deutsche Invest Equity Partners (DIEP), τη θυγατρική της γαλλικής ναυτιλιακής εταιρείας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων CMA CGM, την Terminal Link και την Belterra Investments.

Στο ΤΑΙΠΕΔ τη θέση του project manager για τα λιμάνια που κατείχε μέχρι την Παρασκευή ο Αθ. Λιάγκος αναμένεται de facto να καλύψει ο Χάρης Καραμανέας. Ο κ. Καραμανέας είναι ήδη και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ.

Πληροφορίες λένε μάλιστα ότι αναμένεται να «τρέξει» σε συνεργασία με την αρμόδια Chief Investment Officer του Ταμείου κα. Σόνια Μπαμπίλη την αποκρατικοποίηση της Αλεξανδρούπολης.