Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ. – Ναυπηγοεπισκευαστική: Δυναμική συγκέντρωση την Πέμπτη στο Πέραμα

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ καλεί όλα τα μέλη του και τις ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ –ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11/06/2020 ΚΑΙ ΩΡΑ:08:00π.μ.  ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΤΟΥ! Σε ανακοίνωσή που υπογράφουν ο πρόεδρος ΚΑΝΑΚΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ και ο Γ.Γ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, αναφέρουν τα εξής:

«Σας καλούμε να λάβετε μαζικά μέρος στην συγκέντρωση-διαμαρτυρία των φορέων της Ναυπηγοεπισκευής, κατά της μεθόδευσης του «Επενδυτή» COSCO SHIPPING LTD για την δημιουργία ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ  στην  Ζώνη Περάματος, με υφαρπαγή του ζωτικού μας χώρου. 

Αυτό θα σημάνει τον αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου μας και θα οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία, θα βάλει λουκέτο σε 2.000 επιχειρήσεις. Θα επιφέρει την φτωχοποίηση των κοινωνιών του ευρύτερου Πειραιά.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

-ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ –  Ν.4404/2016.

OΡΙΣΤΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΛΠ Α.Ε./COSCO ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ –  ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ . ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ  ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ.

-ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ. ΕΠΙΣΗΜΗ, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ & ΑΝΕΓΚΛΗΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ,  ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΟΥΝ ΞΑΝΑ ΝΑ ΥΦΑΡΠΑΞΟΥΝ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ  Ή ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ.

-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΗ ΖΩΝΗ. ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ  ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΤΩΝ 55 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗ, ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ , ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ:

OXI ΑΔΕΙΑ NAYΠΗΓΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΠ Α.Ε./COSCO.

OXI ΣΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ.

-Ο  ΔΡΟΜΟΣ  ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ.

-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗ.

-ΤΟ 51% ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ Η COSCO ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ.  ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ  ΤΟΥ 16% ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤON ΨΕΥΤΟΕΠΕΝΔΥΤΗ COSCO. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ. 

-ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.

-ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΚΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ.

-ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ.

-ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ. ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.  ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.

ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ -ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11/06/2020 ΚΑΙ ΩΡΑ:08:00π.μ.  ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΜΑΣ!!!

Επισήμανση: (Στην Συγκέντρωση -Διαμαρτυρία θα συμμετέχουν και ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ναυπηγείων Περάματος και η Ένωση Βιοτεχνών Εργοδοτών Μηχανουργών Πειραιά)».