Ψυττάλεια: Ανοίγει η προσφορά ΑΚΤΩΡ-ΑΒΑΞ-ΕΡΓΟΤΕΜ

Προς ολοκλήρωση οδέυει ο διαγωνισμός για την διαχείριση της Ψυττάλειας για τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με την απο 29 Σεπτεμβριου σχετική απόφαση, το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ αποφάσισε κατά πλειοψηφία την κατά συμμόρφωση, όπως αναφέρεται, προς το διατακτικό σχετικών αποφάσεων της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλά και της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, βαθμολόγηση της τεχνικής προσφοράς του οικονομικού φορέα ΑΚΤΩΡ-ΑΒΑΞ-ΕΡΓΟΤΕΜ (βαθμολόγηση 111,8) και τη συνέχιση της διαδικασίας του σχετικού διαγωνισμού με αντικείμενο τη λειτουργία και συντήρηση του  Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας, με την αποσφράγιση της οικονομικής προσφοράς της κοινοπραξίας.

Η Κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ-ΑΒΑΞ-ΕΡΓΟΤΕΜ θα προχωρώσει στην υπογραφή της πενταετούς σύμβασης Λειτουργίας και Συντήρησης του βιολογικού της Ψυττάλειας αξίας 320 εκατ. ευρώ.

Να θυμίσουμε πως τον περασμένο Ιούλιο μετά από σχεδόν δυο χρόνια από τότε που κατατέθηκαν οι προσφορές για το διαγωνισμό και όπου συμμετείχαν σε διαφορα σχήματα σχεδόν όλοι οι μεγάλοι της εγχώριας αγοράς καθώς και οι Γάλλοι της Suez τη λύση στο γόρδιο δεσμό των δικαστικών αγώνων έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο αποφάσισε ότι μόνη παραδεκτή προσφορά είναι αυτή του σχήματος της ΑΚΤΩΡ.

Υπενθυμίζεται ότι έως σήμερα και απο το 1999 που η ΑΚΤΩΡ ολοκλήρωσε τη Β φάση του έργου με το οποίο ο βιολογικός της Ψυττάλειας κατέστη ένα από τα πιο σημαντικά περιβαλλοντικά έργα στο είδος του στην Ευρώπη τις ωφέλειες του οποίου γνωρίζουν πλέον πολύ καλά οι κάτοικοι της πρωτευουσας η ΑΚΤΩΡ συμμετέχει διαρκώς στη Κειτουργια και Συντήρηση του έργου γεγονός που δίνει τα εχέγγυα για άλλη μια αποτελεσματική λειτουργία και την επόμενη πενταετία

Πηγή: ypodomes.com