Κρ. Αρσένης: Στον Πρωθυπουργό μπλοκάρει η παραχώρηση του στρατοπέδου 301 στους πολίτες Αγίων Αναργύρων αλλά και Ιλίου

«Δεν μπορώ να τοποθετηθώ εκ μέρους του πρωθυπουργού, θα πρέπει να τοποθετηθεί ο ίδιος» απάντησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος, στο ερώτημα του βουλευτή του ΜέΡΑ 25 Β2΄Δυτικής Αθήνας κ. Κρίτωνα Αρσένη, αναφορικά με τη δέσμευση του Υπουργού σε προηγούμενη ερώτηση, να συζητήσει το θέμα με τον πρωθυπουργό και βουλευτή Δυτικής Αθήνας κ. Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης, ως βουλευτής Αθηνών, είχε καταθέσει Επίκαιρη Ερώτηση, ζητώντας να παραχωρηθεί το στρατόπεδο 301 στους πολίτες της περιοχής για τη δημιουργία χώρων πρασίνου.

Επίσης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δεσμεύτηκε ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία συζήτηση με τον Άκτωρα, διαψεύδοντας τα σχετικά δημοσιεύματα που μιλάνε για ιδιωτικοποίηση του 1/3 του στρατοπέδου, δήλωσε δε ότι ο ίδιος είναι Υπουργός Εθνικής Άμυνας και όχι μεσίτης, τη στιγμή που, λίγο καιρό πριν, προχώρησε σε παραχώρηση του στρατοπέδου ‘Πλέσσα’ της

Μεσογείων στη ΔΕΗ για να οικοδομηθεί και ενώ ζητά αποζημίωση από τον Δήμο Αγ. Αναργύρων για τμήμα εκτός περίφραξης του στρατοπέδου, που έχει μετατραπεί σε ποδηλατόδρομο. Τέλος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κάλεσε τον Δήμο Αγ. Αναργύρων να καταθέσει πρόταση αξιοποίησης του στρατοπέδου ως βάση περαιτέρω συζήτησης.

«Δυστυχώς βλέπουμε ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει μετατραπεί σε Υπουργείο Εθνικής Άμυνας Α.Ε., διαχωρίζει την περιουσία του Υπουργείου από την περιουσία όλων των πολιτών και τον δημόσιο χώρο και ζητά αντίτιμο για την κάθε παραχώρηση προς την κοινωνία. Τα στρατόπεδα που βρίσκονται σε μερική ή πλήρη εγκατάλειψη αυτή τη στιγμή αποτελούν τη μοναδική ελπίδα των κατοίκων στους Αγ. Αναργύρους και αλλού για την πρόσβαση σε επαρκείς χώρους πρασίνου και για τη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής κατάρρευσης. Καλώ τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση να παραχωρήσουν άνευ αντιτίμου τις εκτάσεις του στρατοπέδου 301 που βρίσκονται σε αχρηστία στο Δήμο Αγ. Αναργύριων για χρήση των δημοτών του όσο και των δημοτών του Δήμου Ιλίου.» δήλωσε μετά το πέρας της συζητήσης ο κ. Κρίτων Αρσένης.