Ξεκολλάει ο διαγωνισμός για την Υποθαλάσσια Σαλαμίνας μετά από 5 χρόνια

Προναγγελία για το ξεκόλλημα του διαγωνισμού για την υποθαλάσσια Σαλαμίνας, έκανε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, μιλώντας στη δημοσιογράφο Όλγα Κλώντζα, στην εφημερίδα Το Βήμα. Όπως αποκάλυψε τις επόμενες ημέρες πρόκειται να κατατεθεί προς έγκριση στο ΥΠΕΝ, η περιβαλλοντική μελέτη του έργου.

Είναι ένα κρίσιμο σημείο στον διαγωνισμό, καθώς με βάση την εγκεκριμένη μελέτη ο διαγωνισμός παραχώρησης μπορεί να ξεκολλήσει και να προχωρήσει στην τελική φάση που είναι η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών. Εφόσον οι περιβαλλοντικοί όροι εγκριθούν μέχρι το τέλος καλοκαιριού, τότε οι υποψήφιοι θα κληθούν προς το τέλος της χρονιάς και σε κάθε περίπτωση, η ανάδειξη αναδόχου πάει για το 2022.

Πρόκειται για έναν “αιώνιο” διαγωνισμό, μιας και η σχετική διαδικασία κλείνει σε λίγες ημέρες πέντε χρόνια! Στην Β`φάση συνεχίζουν τα τρία σχήματα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και είναι οι ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΤΕΡΝΑ και η κοινοπραξία VINCI CONCESSIONS – VINCI HIGHWAYS – ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ. Πηγαίνοντας στο αντικείμενο του έργου, σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com είναι πως η τελική λύση, αφορά στην κατασκευή μίας νέας αρτηρίας περίπου 17χλμ με αρχή το Σχιστό και ολοκλήρωση την πόλη της Σαλαμίνας.

Το μήκος της σήραγγας θα είναι 1.100 μέτρα (400 μέτρα συν οι εκατέρωθεν προσβάσεις) και θα αποτελείται περίπου από 9 προκατασκευασμένα τμήματα.