Απατεώνας έπεισε 92χρονη να της κάνει ψεύτικο εμβόλιο και της πήρε 180 ευρώ

Κυνήγι έχουν εξαπολύσει οι αρχές στη Βρετανία για άνδρα που χρέωσε μία ηλικιωμένη γυναίκα περίπου 180 ευρώ για της κάνει εμβόλιο κατά του κορονοϊού το οποίο φυσικά ήταν ψεύτικο.

Ένα ακόμα περιστατικό απάτης έλαβε χώρα, αυτή τη φορά στη Μεγάλη Βρετανία, με έναν άνδρα που χορήγησε ψεύτικο εμβόλιο σε μια 92χρονη γυναίκα.

Ο άγνωστος άνδρας επισκέφτηκε την γυναίκα, παριστάνοντας ότι εκπροσωπεί την Υπηρεσία Υγείας της χώρας, λέγοντάς της ότι είχε έρθει για να της χορηγήσει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Στη συνέχεια της έκανε μια ένεση και της ζήτησε το ποσό των περίπου 180 ευρώ, το οποίο την ενημέρωσε ότι θα της επιστραφεί σύντομα από την Υπηρεσία.

Τελικά, ο δράστης καταγράφηκε από κάμερα κλειστού κυκλώματος ασφαλείας, όταν επισκέφτηκε για δεύτερη φορά το σπίτι της 92χρονης, αυτή τη φορά ζητώντας ακόμα 110 ευρώ.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστή η σύσταση του «εμβολίου», όμως οι αρχές αναζητούν τον απατεώνα, προσθέτοντας ότι «θα μπορούσε να θέσει τις ζωές πολλών σε κίνδυνο».

Πρόκειται για το πιο πρόσφατο από μια σειρά περιστατικών απάτης σχετικά με το εμβόλιο για την COVID-19, με τις αρχές της Βρετανίας να κάνουν έκκληση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί, προειδοποιώντας τους ότι μερικοί από τους απατεώνες είναι «εξαιρετικά οργανωμένοι και πειστικοί», αναφέρει το BBC.

Πηγή: ieidiseis.gr