Λογαριασμοί ΕΥΔΑΠ: Πρόταση να περνούν στο όνομα των ενοικιαστών

Την επιτακτική ανάγκη να αποδεσμεύονται οι ιδιοκτήτες από το ρολόι της ΕΥΔΑΠ, όταν το ακίνητο μισθώνεται και να γίνεται μεταβίβαση στο όνομα του μισθωτή για το χρονικό διάστημα που ισχύει η μίσθωση, ζητάει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Νότιο τομέα της Αθήνας Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης, με Ερώτηση που κατέθεσε στους Υπουργούς Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών & Μεταφορών.

Ο κος Σπανάκης τόνισε πως «είναι παράλογο οι λογαριασμοί να εκδίδονται στο όνομα του ιδιοκτήτη/εκμισθωτή και κατά συνέπεια στον ΑΦΜ του αφού η κατανάλωση γίνεται από τον μισθωτή»και σημείωσε πως για όλες τις περιπτώσεις λογαριασμών, πχ ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λπ., γίνεται μεταβίβαση στο όνομα του μισθωτή αλλά δεν επιτρέπεται η μεταβίβαση του ρολογιού της ΕΥΔΑΠ.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων στην ερώτηση του αναφέρει:

«Σήμερα, που το Υπουργείο Οικονομικών, η Α.Α.Δ.Ε., οι Δήμοι και γενικότερα όλες οι Υπηρεσίες του Δημοσίου διαθέτουν μία σύγχρονη βάση δεδομένων, είναι επιτακτική η ανάγκη και η ΕΥΔΑΠ να συμβαδίσει στη λογική αυτή.

Είναι πολλές οι περιπτώσεις που οι ιδιοκτήτες επιβαρύνονται με υψηλές οφειλές των ενοικιαστών, είναι πολλές οι περιπτώσεις που ενώ η ΕΥΔΑΠ βλέπει ασυνήθιστα υψηλές καταναλώσεις, δεν προβαίνει σε άμεση ειδοποίηση του ιδιοκτήτη.

Επιπροσθέτως, για να γίνει διευθέτηση των οφειλών ή για οποιαδήποτε διεκπεραίωση προβλημάτων με την ΕΥΔΑΠ, είναι απαραίτητη η συναίνεση του ιδιοκτήτη».