Κατάληψη στον καταπέλτη πλοίου στην Ανάφη από εκνευρισμένους οδηγούς

Έντονος εκνευρισμός δημιουργήθηκε το βράδυ της Κυριακής (27/09) στο λιμάνι της Ανάφης, καθώς οδηγοί που είχαν εισιτήριο στα χέρια τους, δεν μπορούσαν να μπουν με τα αυτοκίνητά τους στο SuperFerry ΙΙ, επειδή ήταν γεμάτο. Αυτό προκάλεσε αντιδράσεις, με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να κάνουν κατάληψη στον καταπέλτη, ενώ οι εργαζόμενοι του πλοίου έκοψαν τους κάβους με τροχό για να φύγουν.

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών, τις οποίες επικαλείται η ιστοσελίδα cyclades24.gr, «όπως καταλάβαμε, δεν υπήρχε χώρος για αυτοκίνητα και αρκετά είχαν μείνει στην προβλήτα, καθώς δεν μπορούσαν να επιβιβαστούν στο πλοίο. Οι οδηγοί εκνευρισμένοι έκαναν κατάληψη στον καταπέλτη και ζητούσαν την παρουσία του καπετάνιου, ώστε να αφήσουν το πλοίο να φύγει».

Οι πληροφορίες του ίδιου Μέσου αναφέρουν ότι υπήρχαν αυτοκίνητα που δεν μπορούσαν να μπουν στο πλοίο αν και είχαν εισιτήριο, είτε για Σαντορίνη, είτε για Πειραιά. Μάλιστα, με την απουσία του Caldera Vista, το επόμενο δρομολόγιο για Σαντορίνη από την Ανάφη είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου.

Οι άνθρωποι του πλοίου αναγκάστηκαν να αποβιβάσουν μία μπετονιέρα, αλλά και πάλι δεν δημιουργήθηκε ο απαραίτητος χώρος στο γκαράζ και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονταν. Μάλιστα, οι άνθρωποι του πλοίου αναγκάστηκαν να κόψουν τους κάβους, ώστε αυτό να φύγει μετά από αρκετά μεγάλη καθυστέρηση και ενώ η απογοήτευση όσων ήθελαν να μπουν ήταν μεγάλη.