«Αλαλούμ» με θετικό κρούσμα σε Γυμνάσιο στο Κερατσίνι -Δηλώσεις και ανακοινώσεις που θα συζητηθούν!

Την ώρα που πολλά σχολεία της χώρας έχουν ήδη αναστείλει τη λειτουργία
τους ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, νέο αλαλούμ έχει
δημιουργηθεί σε σχολείο της Αττικής και συγκεκριμένα του Κερατσινίου, με
μαθητή να έχει διαγνωστεί θετικός στον ιό. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε
στο News 24/7 ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά, Ηλίας Πατίδης, το περιστατικό
αφορά το 4ο Γυμνάσιο Κερατσινίου. Εκεί, ένας μαθητής που την προηγούμενη
Τρίτη είχε παρουσιάσει συμπτώματα -είχε εκδηλώσει πυρετό- έκανε τεστ για
τον κορωνοϊό το οποίο βγήκε αρνητικό. Όταν υποχώρησαν τα συμπτώματα το
παιδί πήγε κανονικά στο σχολείο τη Δευτέρα, ωστόσο υπήρξε τηλεφώνημα από
το νοσοκομείο για την παραδοχή λάθους στα αποτελέσματα, καθώς
αποδείχτηκε εν τέλει πως το παιδί ήταν θετικό στον ιό! Ο πρόεδρος της
ΕΛΜΕ Πειραιά ανέφερε πως “ανάλογα περιστατικά υπάρχουν και σε άλλα
σχολεία του Πειραιά”. Το πρωί της Πέμπτης πάντως, η Υφυπουργός Παιδείας,
Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε άγνοια για τον θέμα μιλώντας στο ΣΚΑΪ και λέγοντας
πως “δεν έχουμε κάποια πληροφόρηση. Τώρα το μαθαίνουμε”… Τηλεοπτική
παρέμβαση ωστόσο, έκανε ο δήμαρχος της περιοχής Χρ. Βρεττάκος. Ο
δήμαρχος μίλησε στον ΑΝΤ1 για το περιστατικό, επιβεβαιώνοντας πως
υπάρχει κρούσμα στο σχολείο και σημείωσε πως το επόμενο διάστημα θα
σημειωθούν και άλλα!

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κερατσινίου – Δραπετσώνας εξέδωσε ανακοίνωση η οποία έχει χαρακτηριστικά ως εξής :

« Στις 31 Αυγούστου με ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κερατσινίου – Δραπετσώνας είχε αναφέρει πως κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει παρθεί από την κυβέρνηση για την προστασία της υγείας των παιδιών μας, για την ισότιμη μόρφωση όλων των μαθητών. Ήρθε λοιπόν δυστυχώς, να μας επιβεβαιώσει ο τρόπος διαχείρισης του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στο 4ο Γυμνάσιο Κερατσινίου.

Σε συνάντηση που είχαμε με τον Διευθυντή του σχολείου ώστε να ενημερωθούμε για την κατάσταση και για τα μέτρα που θα παρθούν, ο ίδιος ισχυρίστηκε πως οι οδηγίες που του έδωσε ο ΕΟΔΥ και τις οποίες ακολούθησε, λένε ότι «όταν το κρούσμα είναι ασυμπτωματικό πάνω από 48 ώρες δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού». Δηλαδή πως δεν χρειάζεται να γίνει ούτε ιχνηλάτηση, ούτε τεστ στους καθηγητές και τους μαθητές του σχολείου, ούτε καν σε όσους ήρθαν σε άμεση επαφή με το κρούσμα. Μας ενημέρωσε μάλιστα πως καθαρά για ψυχολογικούς λόγους θα γίνει μια απολύμανση που ακόμα και αυτή (που δεν αρκεί από μόνη της) έγινε 2 μέρες μετά (!) την ενημέρωση που είχαν για το κρούσμα και ενώ το σχολείο λειτουργούσε σαν να μην συμβαίνει τίποτα!

Αλήθεια, νομίζουν πως μπορούν να παίξουν με την υγεία των παιδιών μας; Νομίζουν πως μπορούν να παίξουν με την νοημοσύνη μας;

Η κυβέρνηση έχει κάνει κυριολεκτικά «κουρελόχαρτο» τα υγειονομικά πρωτοκόλλα.

Γιατί με βάση την επιστημονική κοινότητα:

➢ τα ασυμπτωματικά κρούσματα μεταδίδουν τον ιό εξίσου με τα κρούσματα που έχουν συμπτώματα

➢ απαιτείται ιχνηλάτηση όσων ήρθαν σε επαφή με το κρούσμα

➢ η απόσταση αποτελεί ένα από τα βασικά μέτρα προστασίας από την εξάπλωση του κορονοϊού

➢ η καθημερινή απολύμανση είναι απαραίτητη

➢ η αντισηψία των χεριών και η χρήση μάσκας προστατεύουν από τον κορονοϊό

Τι από όλα αυτά εφαρμόζεται στα σχολεία των παιδιών μας; Τίποτα! Τα στοιβάζουν σε αίθουσες χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις, οι καθαρίστριες δεν επαρκούν για τα σχολεία της περιοχής μας, με κάποιες καθαρίστριες να πρέπει σε μια μέρα να απολυμάνουν μέχρι και 3 σχολεία! Ακόμα και τα αντισηπτικά σε πολλά σχολεία δεν είναι δεδομένο ότι εξασφαλίστηκαν από το κράτος. Και τώρα θέλουν να μας καθησυχάσουν λέγοντας μας πως αν το κρούσμα είναι ασυμπτωματικό δεν χρειάζεται να παρθεί κανένα μέτρο.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τις μάσκες -που ως όφειλε- έδωσε στους μαθητές και που ακόμα και αυτές σε πολλά σχολεία έκαναν για αλεξίπτωτα αντί για μάσκες.

Και με αυτό τον επικίνδυνο τρόπο λοιπόν αποδεικνύεται στην πράξη αυτό που μας είπε ο πρωθυπουργός. Ότι δηλαδή τα μέτρα για την προστασία των παιδιών μας είναι κόστος για αυτούς!

Εμείς, λοιπόν, οι γονείς των μαθητών δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με την υγεία και την ζωή των παιδιών μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΩΣΤΕ:

✓ Να γίνουν ΤΏΡΑ τεστ σε όλους τους μαθητές, τους καθηγητές, τους καθαριστές του 4ου Γυμνασίου Κερατσινίου

✓ Να εξασφαλιστούν από το κράτος δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, τους μαθητές και στους καθαριστές όλων των σχολείων.

✓ Να περιοριστεί ο αριθμός των παιδιών στις τάξεις σε 15 παιδιά , ώστε να υπάρχουν αποστάσεις.

✓ Να εξασφαλιστούν ακόμη και τώρα νέες αιθουσες διδασκαλίας , οπου απαιτείται , ώστε όλες οι σχολικές μονάδες να πληρούν τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας.

✓ Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, νοσηλευτικό προσωπικό και προσωπικό φύλαξης σε όλα τα σχολεία.

✓ Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών. Να υπάρξει ειδική μέριμνα για την κάλυψη της ύλης που δεν διδάχθηκε τους 2 μήνες κλειστών σχολείων.

✓ Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομικής Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά, θερμόμετρα, κ.λ.π.) ✓ Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και καθαριότητας στα σχολεία. Πρόσληψη μόνιμων καθαριστριών που θα καλύπτουν τις ανάγκες.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων μαζί με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Κερατσινίου θα στείλουν επιστολή προς τους αρμόδιους Υπουργείο Παιδείας, ΕΟΔΥ, να απαντήσουν γραπτώς για το σε τι ενέργειες θα προβούν με βάση αυτά που προβλέπονται από την επιστημονική κοινότητα και απαιτούμε για τα παιδιά μας. »