Πειραϊκή: Έπιασε πάλι «δουλειά» η COSCO -Καταγγελίες για ακατάπαυστο μπάζωμα και… βυθοκόρηση παρά το «μπλόκο» του Συμβουλίου της Επικρατείας

Ποιες αναστολές; Ποιο ΣτΕ; Στις 23 Ιουλίου στην Πειραϊκή «καταγράφηκε» ακατάπαυστο μπάζωμα και βυθοκόρηση! Σύμφωνα μάλιστα με καταγγελίες που έγιναν στο social media από συλλογικότητες που αντιδρούν στις κινήσεις «τακτικής» της COSCO, αλλά και τηλεφωνήματα που έγιναν από πολίτες στην εφημερίδα μας, κλήθηκε να παρέμβει το Λιμενικό!

Στις κάμερες καταγράφηκε η γνωστή κόκκινη φορτηγίδα με το γερανό να σκάβει το βυθό της Πειραϊκής και τη θάλασσα να γίνεται καφετί. Σημειώστε, ότι η αναστολή εργασιών που έχει επιβληθεί από το ΣτΕ στην COSCO (σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση) έχει ισχύ έως τα τέλη Ιουλίου και με δεδομένο ότι (πιθανότητα) δεν θα επαναξιολογηθεί δικαστικά στο θερινό τμήμα, η ισχύς της απόφασης, λογικά θα παραταθεί μέχρι τον Οκτώβρη, έχοντας ωστόσο υποστεί «μερικές άρσεις» ενώ έχει εκδοθεί και μια διευκρινιστική εγκύκλιος.

Όλα τα παραπάνω επισημάνθηκαν στις καταγγελίες που έγιναν στο Λιμεναρχείο, το οποίο έστειλε κλιμάκιο για έλεγχο αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έγινε κάποια άλλη ενέργεια.

Σε κάθε περίπτωση, η COSCO φαίνεται ότι συνεχίζει την ίδια τακτική του «αιφνιδιασμού», όπως έκανε και κατά την περίοδο της καραντίνας. Υπάρχουν μάλιστα ανησυχίες ότι την ίδια τακτική, ενδεχομένως, να ακολουθήσει και μέσα στο καλοκαίρι, περίοδος που για πολλούς ελεγκτικούς μηχανισμούς θεωρείται «νεκρή».

Ωστόσο, το μήνυμα σε ΟΛΠ-COSCO έχει περάσει… Τα απανωτά νομικά «χαστούκια» και οι αντιδράσεις έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στους Κινέζους που βλέπουν τα σχέδιά τους να πάνε πίσω, κάτι που, βεβαίως, σε αρχικό στάδιο, δεν υπολόγιζαν.