Παρακολουθούσαν με ασύρματους τις κινήσεις ΕΛ.ΑΣ. και Λιμενικού!

Το ενδεχόμενο να εμπλέκεται σε οργανωμένο κύκλωμα κακοποιών που δρα στην Κέρκυρα εξετάζουν οι άνδρες της Ασφάλειας για έναν αλλοδαπό που αναζητούνταν με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, αλλά παρακολουθούσε τις κινήσεις της Αστυνομίας και του Λιμενικού με ασυρμάτους συντονισμένους στις συχνότητές τους!

Ο καταζητούμενος συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης, στο πλαίσιο επιχείρησης των αστυνομικών της Ασφάλειας και της Ο.Π.Κ.Ε., σε εκτέλεση του διωκτικού εγγράφου με το οποίο αναζητούνταν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την διάπραξη ανθρωποκτονιών και απαγωγών! Παράλληλα, εκκρεμούσε σε βάρος του και καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Κατά την έρευνα που έγινε στην κατοικία του αλλοδαπού καταζητούμενου, βρέθηκαν δυο ασύρματοι συντονισμένοι στα κανάλια επικοινωνίας των αστυνομικών και λιμενικών υπηρεσιών, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη οκτώ κινητά, δυο υπολογιστές, μια μάσκα, πέντε ζευγάρια γάντια, ένας πομπός για την απώθηση σκύλων, ένα όργανο για την εκτίμηση της ποιότητας κοσμημάτων και μια ζυγαριά ακριβείας! Ο αλλοδαπός είχε πάνω του πλαστά έγγραφα και συγκεκριμένα δελτίο ταυτότητας, άδεια οδήγησης και άδεια κυκλοφορίας οχήματος, το οποίο είχε στην κατοχή του και κατασχέθηκε.

Αφού παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας που του άσκησε δίωξη για πλαστογραφία και για παράβαση της νομοθεσίας περί λειτουργίας ασυρμάτου, οδηγήθηκε και στον εισαγγελέα Εφετών του νησιού που εξετάζει αν θα εκδοθεί άμεσα στην χώρα που τον αναζητά ή θα κρατηθεί για να διερευνηθεί η παράνομη δραστηριότητά του στην Ελλάδα