Κόντρα για επιχορήγηση 62εκ. για το Εθνικό Σύστημα Θαλάσσιας Επιτήρησης

Ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σαντορινιός ανέδειξε μια «απαράδεκτη καθυστέρηση της Κυβέρνησης», με αποτέλεσμα την απώλεια ευρωπαϊκών πόρων, ύψους 62εκ, για το έργο «Εθνικό Σύστημα Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης» (ΕΣΟΘΕ).

Όπως γράφει: Στην τοποθέτησή του ο Υπουργός ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι το έργο απεντάχθηκε από το «Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας 2014-2020»!

«Επί της ουσίας, ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε ένα ώριμο έργο, ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια της χώρας, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Η Κυβέρνηση, από το καλοκαίρι του 2019, μέχρι σήμερα, ένα χρόνο μετά, όχι μόνο δεν ξεκίνησε τον διαγωνισμό, αλλά αντίθετα αποφάσισε να επαναπροκηρυχθεί το έργο, ενιαία στο σύνολό του, προτείνοντας την μεταφορά του στην περίοδο 2021-2027», σημείωσε.

Ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης κατηγόρησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι : «Δεν σας ενδιαφέρει η φύλαξη των θαλασσίων συνόρων, την ύπαρξη των οποίων αμφισβητήσατε. Σας ενδιαφέρει περισσότερο η δράση των ΜΚΟ παρά η υποβοήθηση του έργου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής».

Συμπλήρωσε ότι εντός της εβδομάδας προκηρύσσετε ο διεθνής διαγωνισμός, συνολικού προϋπολογισμού 62 εκατ. Ευρώ του ενιαίου έργου του ΕΣΟΘΕ, με το οποίο θωρακίζεται το σύνολο των θαλασσίων συνόρων της χώρας».