Στο «Μάτι» του ανακριτή υπηρεσίες που ενεπλάκησαν για απόκρυψη στοιχείων

Εφόδους σε υπηρεσίες που ενεπλάκησαν στην επιχείρηση κατάσβεσης της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι εχει πραγνατοποιήσει ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση με τους 102 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Κατά την διάρκεια των ελέγχων, οι οποίοι μάλιστα έγιναν παρουσία του, κατέσχεσε μία σειρά κρίσιμων στοιχείων, μετά από καταγγελίες αλλά και ενδείξεις ότι οι υπηρεσίες τα είχαν σκοπίμως αποκρύψει, γεγονός που βάζει τρικλοποδιά στην δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Παράλληλα, χθες έγινε έφοδος στην Πυροσβεστική υπηρεσία στο Χαλάνδρι, παρουσία 12 αξιωματικών της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου κατασχέθηκε το καταγραφικό μηχάνημα του Κέντρου Πολιτικής Προστασίας και άλλα στοιχεία, τα οποία ήδη βρίσκονται στην ΔΑΕΒ για αποκωδικοποίηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικαστικός λειτουργός προέβη στις εφόδους αυτοπροσώπως, καθώς συναντούσε εμπόδια για την διαβίβαση των σχετικών στοιχείων στην δικαιοσύνη.

Η έρευνα για τις παραλείψεις των οργάνων της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής, της Περιφέρειας αλλά και των δημοτικών αρχών συνεχίζεται και βρίσκεται ένα βήμα πριν από την αποστολή κλήσεων σε απολογία στους κατηγορουμένους.