«Κρυφές» παραλίες της Αττικής -Ποιες και γιατί έχουν γαλάζια σημαία

Μία εξαιρετικά σημαντική διάκριση σημείωσε πρόσφατα η Ελλάδα, καθώς η Διεθνής Επιτροπή απένειμε την «Γαλάζια σημαία» σε 497 ελληνικές ακτές, 14 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη, και έτσι, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες. Η Ελλάδα κατείχε το 13% των συνολικών βραβευμένων ακτών. Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε η Χαλκιδική, με 94 σημαίες, ενώ στην Αττική 19 συνολικά ακτές έλαβαν τη γαλάζια σημαία. 

Αν αποφασίσεις να εξερευνήσεις την ακτογραμμή της Αττικής θα διαπιστώσεις ότι κρύβει πολλά μικρά και άγνωστα διαμάντια. Ένα από αυτά είναι και το Μικρό Πήλιο στην Αττική.

Η Αττική έχει τόσες κρυφές γωνιές για μπάνιο που δεν χρειάζεται να καταλήγεις στα ίδια και τα ίδια συνέχεια. Εξερευνώντας την θα βρεις μικρούς θησαυρούς και εναλλακτικές προτάσεις για καλό μπάνιο, όπως είναι η παραλία Χάρακας.

Μια ανάσα από την Αθήνα βρίσκονται θησαυροί τους οποίους μπορείς να απολαύσεις ακόμη και σε μια μονοήμερη εκδρομή. Ένας από αυτούς είναι και η ιδιαίτερη και παραδεισένια παραλία Σκαλάκια στην Αττική.

Οι παραλίες στην Περιφέρεια Αττικής με γαλάζια σημαία

Δήμος Μαραθώνος
Μπρεξίζα
Σχινιάς/Καράβι

Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος
Διασταύρωση
Λίμνη

Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας
Αυλάκι

Δήμος Σαρωνικού
Λαγονήσι 1-Grand Beach/ Grand Resort Lagonissi
Λαγονήσι 2-Mediterraneo/Grand Resort Lagonissi
Λαγονήσι 3-Κοχύλια/ Grand Resort Lagonissi
Μαύρο Λιθάρι/Eden Beach

Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
Αστέρας Βουλιαγμένης/Astir Beach Vouliagmenis
Βάρκιζα
Βούλα Α
Βουλιαγμένη

Δήμος Γλυφάδας
Αστέρας Γλυφάδας
Γλυφάδα
Γλυφάδα Α
Γλυφάδα Β