Δικάζονται έντεκα άτομα για το πλοίο «ΝΟΚΑ»

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης θα καθίσουν οι έντεκα άνδρες που αποτελούν το πλήρωμα του «ΝΟΚΑ».

Η υπόθεση ήταν να εκδικαστεί τον Απρίλιο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, όμως η Δικαιοσύνη προσδιόρισε τελικά την εκδίκαση της υπόθεσης λίγο πριν τη συμπλήρωση του 18μηνου.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι λιμενικές αρχές είχαν εντοπίσει στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης το πλοίο «ΝΟΚΑ», σημαίας Συρίας, στο οποίο επέβαιναν 11 μέλη πληρώματος.

Από το πλήρωμα οι δέκα είναι Σύριοι ενώ ένας ακόμα είναι Ινδός.

Από τις έρευνες των Λιμενικών είχαν εντοπιστεί 6 τόνοι και 51 κιλά χασίς σε μορφή σοκολάτας καθώς και 3.127.360 χάπια Captagon, τα γνωστά ως «χάπια των τζιχαντιστών». Τα ναρκωτικά βρίσκονταν σε κρύπτες με διπλό πάτο στα οκτώ από τα 18 κοντέινερ. Μάλιστα, η συνολική αξία των κατασχεθέντων ανέρχεται στα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους κατηγορουμένους είναι συγκρότηση-ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (όπως διαμετακόμιση, εισαγωγή, κατοχή, αγορά, μεταφορά και αποθήκευση), ιδιαιτέρως διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών από κοινού στα πλαίσια εγκληματικής οργάνωσης.